Quantcast
Channel: بوکه بارانه
Viewing all 1208 articles
Browse latest View live

فرماندار کامیاران:بر لزوم حمایت همه‌جانبه در برگزاری برنامه های فرهنگی تاکید کرد

$
0
0

 

فرماندار کامیاران بر لزوم حمایت همه‌جانبه در برگزاری اینگونه برنامه‌های فرهنگی تأکید و اضافه کرد: ادبیات شفاهی بخصوص در حوزه نغمه‌های لالایی مادرانه باید به عنوان فرهنگی اصیل در میان نسل‌های جدید احیا شده چراکه می‌تواند در اغنای فرهنگی جوانان و نوجوانان امروزی بسیار موثر باشد. 

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان، مسعود روحانی دیروز در اولین جشنواره استانی «لالایی کردی» که در کامیاران برگزار شد، اظهار داشت: تقدیر و گرامی‌داشت هنرمندانی که در مسیر حفظ و اشاعه آداب و رسومی برگرفته از فرهنگ غنی هر جامعه قدم برداشته‌اند وظیفه همه مردم است.

وی ضمن اشاره به وجود استعدادهای درخشان هنری در شهرستان کامیاران، بر لزوم فراهم‌سازی بسترهای مناسب برای درخشش آنها تأکید کرد و افزود: این شهرستان در طول عمر با برکت انقلاب اسلامی شاهد درخشش هنرمندانی در حوزه‌های مختلف بوده است که در راستای اشاعه آداب و رسوم این دیار صادقانه و بدون چشم‌داشتی تلاش کرده و قدم‌های موثر و ماندگاری برداشته‌اند.

 روحانی ضمن تقدیر از فعالیت‌های فرهنگی و هنری "حکمت باتمانی"هنرمند کامیارانی، هنرمندان را نگین فرهنگی هر جامعه دانست و خبر داد: طی برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به زودی مراسمی با هدف تکریم و تقدیر از هنرمندان به نام و مطرح این شهرستان برگزار خواهد شد.

 وی گمنامی بسیاری از هنرمندان برجسته شهرستان کامیاران را از دردهای فرهنگی دانست و گفت: ارزش گذاشتن و معرفی اینگونه چهره‌ها به نسل‌های جدید موجب الگو‌سازی‌های مثبتی در میان نوجوان و جوانان شده و قطعا این مهم در حفظ و اشاعه هرچه بیشتر فرهنگ و هنر بومی و محلی موثر خواهد بود.

روحانی ضمن تقدیر از تمامی کسانی که در راستای برگزاری اولین جشنواره لالایی کردی قدم‌هایی برداشته‌اند، بر لزوم احیاء و زنده کردن فرهنگ غنی بومی و محلی بخصوص در حوزه ادبیات شفاهی تأکید کرد و افزود: امروزه شاهد فاصله‌گرفتن جوانان از زبان مادری خود و غریبه شدن گوش نوزادان با نغمه‌های لالایی برگرفته از فرهنگ غنی منطقه هستیم و این ادبیات شفاهی غنی در انزوا به دست فراموشی سپرده شده است.

وی توسعه فرهنگی را منجربه خود باوری جامعه دانست و اضافه کرد: این مسئله خود در شکل‌گیری و هویت فرهنگی جامعه نقش مهمی را ایفا می‌نماید چراکه توسعه فرهنگی در قالب اهمیت دادن به ارزش‌های محلی و ملی، باید بتواند از طریق برنامه‌ریزی‌های فرهنگی و اجتماعی به نیازهای معنوی و مادی افراد جامعه خود پاسخ دهد.

روحانی ادبیات شفاهی لالایی را دارای چهار تأثیر مستقیم هنری، تربیتی، جامعه‌شناسی و انسان‌سازی بر ضمیر کودکان شنونده آن دانست و اظهار داشت: در لالایی‌های مادرانه در واقع فرهنگ، آداب و رسوم گذشتگان در کنار امیال و آرزوهای مادران با زبانی آهنگین و هنری قرائت شده و در ابعاد مختلف موجب تلطیف روح کودک و خود مادر می‌شود.


فرماندار دهگلان:از قصه گویی به عنوان بهترین فرصت برای پرورش شخیت کودک در جامعه نام برد

$
0
0

فرماندار دهگلان در مراسم افتتاحیه جشنواره استانی قصه گویی در دهگلان گفت: قصه گویی نقش بسیار مهمی در تکوین شخصیت کودک دارد. از طریق قصه ها و داستان های خوب، کودک به بسیاری از ارزش های اخلاقی پی می برد و پایداری، شجاعت، نوع دوستی، امیدواری، آزادگی، جوانمردی، طرفداری از حق و حقیقت و استقامت در مقابل زور و ستم ارزش هایی هستند که هسته ی مرکزی بسیاری از قصه ها و داستآنها را تشکیل می دهند و قصه با سرنوشت انسان عجین هستند تقویت اینها در قالب قصه لازم و ضروری است. 

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان ،یحیی نظری افزود: قصه ها و افسانه ها همواره در رشد و کمال ذهنی و فرهنگی انسان ها مؤثر بوده اند و به نوعی زندگی اجتماعی و فرهنگی مردم ، شیوۀ کار و تولید آن ها و رفتار ، تفکر ، احساس ، مذهب ، اخلاق و اعتقادات هر جامعه را نشان داده اند.

وی خاطر نشان ساخت: در گذشته مادربزرگ ها و پدربزرگها قصه های خوبی را براي ما نقل می کردند که بسیار شیرین و دلپذیر بودند که این قصه ها هم شادی آفرین و هم آموزنده بودند قدیمی ها در قصه ها از واژه هایی استفاده می کردند که کودکان را تحت تأثیر قرار می دادند .

نظری در ادامه خاطر نشان ساخت: امروز تلویزیون ،اینترنت به ابعاد تربیتی آسیب می زنند که زنده کردن قصه گویی تاثیرات مثبتی در جامعه می گذارد و بهترین فرصت برای پرورش شخصیت کودکان در جامعه در ابعاد مختلف است.

وی گفت: بهتر است دستان هایی برای قصه گویی انتخاب شود که توجه کودک را جلب کند  و برایش سرگرم کننده باشد و کنجکاوی او را برانگیزد . هم چنین لازم است تخیل کودک را فعال کند و به او کمک کند توانایی ذهنی اش را افزایش و احساساتش را توضیح دهد.

فرماندار دهگلان در پایان ضمن تقدیر و تشکر از بانیان برگزاری جشنواره قصه گویی عنوان کرد.با توجه به اصل مدرن و دورانی که در آن هستیم تفاوتهای اساسی با 50 سال پیش دارد و نیاز داریم خود را با جامعه امروز هماهنگ کنیم ارزشهای اصیل اخلاقی جامعه در بستر زمان تاثیر ناپذیر است .

لازم به ذکر است،هجدهمین جشنواره قصه گویی  کردستان با حضور 17 قصه گوی برتر این استان دیروز سه شنبه 21 مهرماه به صورت یک روزه در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دهگلان برگزار گردید .

هجدهمین جشنواره استانی قصه گویی کردستان در دهگلان برگزار گردید

$
0
0

 

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان از برگزاری هجدهمین جشنواره قصه گویی استان در مرکز فرهنگی هنری کانون فکری کودکان و نوجوانان دهگلان خبر داد. 

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان،سهیلا شیخی در سخنانی اظهار داشت :  هجدهمین جشنواره قصه گویی  کردستان با حضور 17 قصه گوی برتر این استان دیروز سه شنبه 21 مهرماه به صورت یک روزه در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دهگلان برگزار گردید .

وی در مراسم افتتاحیه این جشنواره گفت:قصه گویی واسطه و ابزار تربیتی است که از این طریق بسیاری از  مسائل را می توانیم به کودکان آموزش دهیم .

وی افزود:از طریق قصه گویی  و بیان داستان های آموزشی مسائل آموزشی به کودکان و نوجوانان آموزش داده می شود و بسیاری از بیماریها با قصه درمان شده و در قرآن کریم نیز بسیاری از مسائل تربیتی به صورت قصه بیان شده است.

مدیر کل کانون استان کردستان قصه گویی برای کودکان و نوجوانان را هنری بی بدیل خواند که مربیان به عنوان آموزگاران زندگی با گشودن درهای قصه رمز و رازهای چگونه زیستن را به کودکان و نوجوانان نشان می دهند.شیخی اظهار داشت: این جشنواره در سه بخش موضوعی بازنویسی قصه های کهن کلیله و دمنه، مرزبان نامه و منطق الطیر، قهرمانان ایرانی و بخش آزاد اجرا شد.
به گفته شیخی پیش از این مرحله شهرستانی این جشنواره با شرکت117نفر از قصه گویان استان در بخش های مربیان کانون ،اعضا مراکز کانون و آزاد برگزار شد که از این میان بعد از داوری 17 نفر به مرحله استانی راه می یابند.

وی اظهار داشت: در پایان مرحله استانی جشنواره قصه گویی، 6 نفر از برترین قصه گوهای استان  برای شرکت در مرحله نهایی به دبیرخانه ستاد جشنواره بین المللی  معرفي می شوند.

لازم به ذکر است،داوری این مرحله از قصه گویان را حمید رضا پوررضایی(کارشناس مسئول فرهنگی کانون پرورش فکری استان)، ماریا احمدی(کارشناس فرهنگی کانون پرورش فکری استان) و هیوا ملکی قصه گو و مسئول مرکز سریش آباد بر عهده داشتند.

برگزیدگان هجدهمین جشنواره استانی قصه گویی کردستان معرفی شدند

$
0
0

 

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان ، هجدهمین جشنواره قصه گویی استان کردستان با معرفی 6 برگزیده در دهگلان به کار خود پایان داد. 

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان ،هجدهمین جشنواره قصه گویی  کردستان با حضور 17 قصه گوی برتر این استان 21 مهرماه به صورت یک روزه در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دهگلان برگزار گردید .

بنا بر این گزارش، پیش از این مرحله شهرستانی این جشنواره با شرکت117نفر از قصه گویان استان در بخش های مربیان کانون ،اعضا مراکز کانون و آزاد برگزار شد که از این میان بعد از داوری 17 نفر به مرحله استانی راه پیدا کردند.

در ادامه گزارش آمده است: در پایان مرحله استانی جشنواره قصه گویی، 6 نفر از برترین قصه گوهای استان  برای شرکت در مرحله نهایی به دبیرخانه ستاد جشنواره بین المللی  معرفی شدند.

این گزارش حاکی است،هیات داوران بعد از بررسی مینا عسکری با قصه خفاش دیوانه از قروه،پرشنگ سنگین آبادی با قصه این سر دنیا آن سر دنیا از مرکز قروه ،نادیا حمزه کرمی با قصه افسانه سه خواهر از مجتمع سنندج،شایسته احمدی با قصه جوجه از خود راضی از مرکز مریوان،سیوان اسدی با قصه بز ریش سفید از مرکز سروآباد و ثریا محمدی با قصه دو لقمه چرب و نرم از مرکز دهگلان را به عنوان برگزیده انتخاب کردند.

لازم به ذکر است،داوری این مرحله از قصه گویان را حمید رضا پوررضایی(کارشناس مسئول فرهنگی کانون پرورش فکری استان)، ماریا احمدی(کارشناس فرهنگی کانون پرورش فکری استان) و هیوا ملکی قصه گو و مسئول مرکز سریش آباد بر عهده داشتند.

طرح کتابخوانی « پابه پای من بیا » از کردستان برگزیده شد

$
0
0

 

طرح کتابخوانی« پابه پای من بیا » از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان در میان طرح های برگزیده مورد تقدیر قرار گرفت.  

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان،برترین طرح‌های ترویج و توسعه کتاب‌خوانی مراکز فرهنگی‌ هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اعلام شد ومرکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سریش آباد در بین برترین ها به چشم می خورد.

این گزارش می افزاید:براساس اعلام دبیرخانه طرح توسعه و ترویج کتاب‌خوانی ازمیان یک هزار و 300طرح ترویج کتاب‌خوانی اجراشده توسط مربیان کانون در مراکز فرهنگی ‌هنری سراسر کشور پس از بررسی از سوی کارشناسان 214طرح به مرحله پایانی راه ‌یافته و در نهایت 38طرح برتر در پنج سطح شایسته تقدیر شناخته شدند.

بر اساس این گزارش ، مرکزفرهنگی هنری سریش آباد به واسطه اجرای طرح "پابه پای من بیا "از سوی معاونت فرهنگی با اهدای لوح تقدیری از سوی مدیر کل آفرینش های فرهنگی مورد تجلیل قرار گرفت.

این گزارش حاکی است،رعایت دقیق اهداف، اصول و مفاد یاد شده درشیوه‌نامه کتاب‌خوانی»، «تلاش برای تعامل مؤثر و مفید با خانواده‌ها و مدارس در مسیر توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی و توجه به نیازهای مطالعاتی کودکان و نوجوانان»و «آشناسازی آ‌ن‌ها با لذت خواندن» از محورهای داوری توسط هیات داوران عنوان شده است.

در ادامه گزارش هم‌چنین «برنامه های فرآیندمحور، مناسب و کیفی برای تمامی گروه‌های سنی» و «پرهیز از ایجاد فضا برای رقابت ناسالم»،« استفاده از دیدگاه‌ها و رهنمودهای کارشناسان در مسیر طراحی روش‌های خلاق، جذاب و متنوع»، «مشارکت مفید و مؤثر مربیان در طراحی و اجرا»، «توجه به اصل قابلیت تعمیم طرح پیشنهادی در سایر مراکز فرهنگی هنری» و «توجه به نقش بنیادین مربی در اجرا» و نیز «تمایز طرح با فعالیت‌های معمول در مراکز فرهنگی هنری »از دیگر محورهای انتخاب داوران این دوره بوده است.

لازم به ذکر است که از حمید رضا پوررضایی کارشناس مسئول فرهنگی هنری و ادبی استان کردستان به عنوان رابط کتابخوانی استان با اهدای لوح تقدیر از سوی مدیر کل آفرینش های فرهنگی قدردانی شد.

سید یاسر هاشم زاده کارگردان برتر استان کردستان شد

$
0
0

 

سید یاسر هاشم زاده مربی فرهنگی مرکز بیجار در بیست و ششمین جشنواره تئاتر استانی توانست کارگردانی اول و طراحی صحنه اول استان را کسب نماید . 

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان، بیست و ششمین جشنواره تئاتر استانی کردستان با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن هنرهای نمایشی کردستان از 16تا 18مهر ماه با اجرای 9 نمایش از شهرهای سنندج، بیجار، قروه، دهگلان، دیواندره و مریوان در مجموعه تئاتر شهر و تالار تماشا مجتمع فجر سنندج برگزار شد.
هیات داوران این دوره از جشنواره پس از دیدن 9 نمایش در بخش مسابقه، پس از شور و مشورت، بررسی و ارزیابی آثار آرای خود را به شرح ذیل اعلام کرد.
در بخش طراحی نور ضمن یادآوری و تاکید کارگردانان به سایر عناصر تشکیل دهنده تئاتر همچون طراحی و اجرای نور در نمایش و تاکید مبنی بر تجهیز امکانات سخت افزار سالن های نمایش، در این بخش هیچ گزینه و انتخابی نداشت.
در بخش طراحی برشور از طراحی برشور نمایش اخرین بازی اثر محمد سلیمی از دیواندره با دادن لوح تقدیر تجلیل و از پوریا عبدالملکی از قروه طراح برشور نمایش چهار فصل تقدیر کرد.
هیات داواران لوح تقدیر و جایزه این دوره از جشنواره را به فرشید گویلی طراح لباس نمایش لک لک ها پرواز نمی کنند از سنندج اهدا کرد.
هیات داوران بیست و ششمین جشنواره تئاتر استانی کردستان از سارو عباسی آهنگساز و نوازنده نمایش آپارتمان تقدیر و جایزه برگزیده بخش موسیقی شامل دیپلم افتخار و جایزه نقدی خود را به دلاور حسن زاده به خاطر آهنگسازی نمایش عیشا از سنندج اهدا کرد.
این جشنواره در بخش طراحی صحنه سه اثر را برگزیده اعلام کرد که دیپلم افتخار و جایزه اول این بخش را به یاسر هاشم زاده طراح نمایش بیدینجلی از بیجار، جایزه دوم را به افشین خدری طراح صحنه نمایش آپارتمان از سنندج و جایزه لوح تقدیر و هدیه نقدی جایزه سوم به محمد نقی حیدری طراح نمایش چهار فصل از قروه تقدیم شد.
هیات داوران از کلیه بازیگران زن نمایش آپارتمان به صورت گروهی تقدیر و لوح تقدیر جشنواره را به نمایندگی از گروه به سارینا پناهیده تقدیم و از بهره عارفی بازیگر زن نمایش عیشا از سنندج با اهدای لوح تقدیر و هدیه نقدی تقدیر کرد.
آرای هیات داوران جایزه سوم خود را به صورت مشترک و بدون اولویت به خانم ها هویه حسینی به خاطر بازی در نمایش چهار فصل از قروه و هانا مرادی به خاطر بازی در نمایش اوتیسم از سنندج اهدا کرد.
بازیگری دوم زن به خانم مرجان فریقی به خاطر بازی در نمایش دوناکیشومات خانگی با چای از سنندج و بازیگری اول زن را نیز به نشتمان رسول نژاد در نمایش دوناکیشومات خانگی با چای رسید.
هیات داوران از کلیه بازیگران مرد نمایش آپارتمان به صورت گروهی تقدیر و لوح تقدیر جشنواره را به نمایندگی از گروه به رامیار بهمنی تقدیم و از سامان رستمی بازیگر مرد نمایش پرواز پرندگان مهاجر از شهرستان دهگلان تقدیر کرد.
بازیگری سوم مرد این جشنواره به پیمان جباری بازیگر نمایش بیدینجیلی از بیجار، بازیگری دوم مرد به صورت مشترک و بدون اولویت به فریدون حامدی به خاطر بازی نمایش لک لک ها پرواز نمی کنند از سنندج و سید حسین موسوی به خاطر بازی در نمایش بیدینجیلی از بیجار اهدا و دیپلم افتخار و هدیه نقدی نفر اول جشنواره نیز به کامران جباری بازیگر نمایش بیدینجیلی از بیجار اهدا شد.
پیام سعیدی نویسنده نمایش بیدینجیلی از بیجار، خانم طریفه کریمیان نویسنده نمایش عیشا از مریوان و زهرا خسروی نمایشنامه نویس تئاتر دوناکیشومات خانگی با چای از شهرستان سنندج به ترتیب نفرات اول تا سوم بخش نمایش نامه نویسی بیست و ششمین جشنواره تئاتر استانی کردستان شناخته شدند.
در بخش کارگردانی از مرجان فریقی کارگردان نمایش دوناکیشومات خانگی با چای از سنندج تقدیر شد و رتبه اول این بخش به سید یاسر هاشم زاده کارگردان نمایش بیدینجیلی از بیجار اهدا و جایزه نفر دوم به افشین خدری کارگردان نمایش آپارتمان از سنندج تقدیم و فاتح بادپروا کارگردان نمایش عیشا از مریوان نیز به مقام سوم رسید.
نمایش«بیدینجیلی» به نویسندگی پیام سعیدی و کارگردانی یاسر هاشم زاده از بیجار و نمایش«آپارتمان» به نویسندگی و کارگردانی افشین خدری از سنندج نیز به جشنواره فجر راه یافتند.

کودکان یاسوکندی وقایع عاشورا را نقاشی کردند

$
0
0

 

به مناسبت فرار سیدن ماه محرم و ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان اعضا مرکز فرهنگی هنری حسن آباد یاسوکند در کارگاه نقاشی با عنوان وقایع عاشورا شرکت کردند. به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان کردستان، مربیان مرکز یاسوکند در این ایام با هدف آشنایی هر چه بیشتر اعضا یا واقعه عاشورا،تقویت حس دینی در اعضا ،آشنایی با دلایل قیام امام حسین (ع) و همچنین آشنایی با یاران وفادار امام و..... به اجرای برنامه های مختلف فرهنگی هنری و ادبی پرداختند.  

بنا براین گزارش، مرکز متناسب با موضوعات ماه محرم و امر به معروف و نهی از منکر فضاسازی شد و برنامه های معرفی وقایع قبل و بعد از عاشورا برای اعضا معرفی شد. در ادامه گزارش آمده است، آشنایی با فضایل و مکارم اخلاقی امام حسین(ع)،آشنایی با احادیث امام حسین(ع)،کارگاه ادبی با عنوان« وقتی محرم می آید» ومعرفی کتابهای « دستهای تنهای من» «سهم زینب» و «آسمان خون گریه کن» ، تهیه ماکت سفالی از وقایع ماه محرم نیز از دیگر برنامه های اجرایی مرکز یاسوکند به مناسبت ماه محرم می باشد.  

این گزارش حاکی است،شعرخوانی کتابهای « مثل ظهر عاشورا» و « فصل خون مهتاب»،قصه گویی از کتاب فراموشان« قصه شهادت مسلم بن عقیل و هانی»،کارت سازی با موضوع وقایع ماه محرم،معرفی شخصیت « مختار ثقفی» و « مسلم بن عوسجه اسدی» ، تهیه نشریه با تکنیک کلا‍ژ‍ کاغذ با موضوع « بازگشت ذوالجناح به خیمه ها بعد از شهادت امام حسین(ع)» برگزاری مسابقه حدیث از احادیث امام حسین (ع) و برگزاری مسابقه کتابخوانی از کتاب آسمان خون گریه کن نیز در این ایام با حضور اعضا در مرکز برگزار گردید.

دهه امر به معروف و نهی از منکر در مرکز شماره یک سقز

$
0
0

 

مربیان مرکز فرهنگی‌هنری شماره یک سقز به مناسبت دهه امر به معروف و نهی از منکر، با اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی ، هنری و ادبی ، اعضای کودک و نوجوان خود را با فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر آشنا کردند. 

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان ،مربی‌مسئول مرکز عنوان کرد: ما به‌عنوان مربی باید الگوی رفتاری اعضای کودک و نوجوان باشیم، چراکه آنچه را کودک از مربی دریافت می‌کند گفتار نیست؛ بلکه عملکرد است که به‌صورت عینی مشاهده می‌کند.

پروین خالدی هدف از برگزاری این برنامه ها را آشنایی با شخصیتهای مذهبی و  تعیین الگوهای مناسب در زندگی و پرورش حس دینی در کودکان و نوجوانان عنوان کرد و  افزود: به مناسبت این دهه مربیان مرکز با هدف توسعه و ترویج فرهنگ نماز به اجرای فعالیت‌های اسلامی در سه بخش فرهنگی، هنری و ادبی پرداختند و سعی نمودند با اجرای برنامه هایی چون فضاسازی داخلی و بیرونی مرکز ، تهیه دو طرح دیواری با مضمون شیوه های موثر در امر به معروف و نهی از منکر و وصیت نامه شهدا درباره امر به معروف و نهی از منکر ،تهیه نشریه دیواری توسط اعضای نوجوان با عنوان احادیث نبوی در خصوص امر به معروف و نهی از منکر پرداختند.

خالدی خاطر نشان ساخت:مربیان مرکز شماره یک سقز با اجرای برنامه های شعرخوانی گروهی شعر خورشید شهادت برگرفته از کتاب تو بوی سیب می دهی،قصه گویی کتاب تشنه دیدار،معرفی ویژگیهای شخصیتی حضرت امام حسین (ع) با استفاده از کتاب هدیه ای از بهشت،برگزاری بحث آزاد با موضوع امر به معروف و نهی از منکر و تشکیل گروه تذکر لسانی در بین اعضا ، بیان احادیث و روایات،معرفی وقایع عاشورا ، بازی با کلمات پراکنده با استفاده از کارت‌های نوشتاری و برنامه ادبی با موضوع امر به معروف  و نمایش‌خلاق اعضا را با مصادیق امر به معروف و نهی از منکر آشنا نمودند.


ایام محرم در مراکز کانون استان کردستان

$
0
0

 

با توجه به فرا رسیدن ایام سوگواری سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) در راستای ترویج فرهنگ عظیم و سرنوشت ساز امر به معروف و نهی از منکر مراکز متناسب با ایام فضاسازی شد و به اجرای برنامه های مختلف فرهنگی هنری و ادبی پرداختند. 

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان، در این ایام مرکز فرهنگی هنری سریش آباد به اجرای برنامه های معرفی شخصیت همراه با وصیت نامه شهید احمد کرمی از شهدای شهر سریش آباد و خواندن بخش هایی از وصیت این شهید گرانقدر برای اعضا، معرفی کتابهای چهل روز عاشقانه و در عزایت اسنان نیلی قباست،ساخت نشریه دیواری با موضوع نوحه های اسمانی ،بحث ازاد با موضوع چرا حجاب، ساخت کارت های تسلیت ایام با ذکر های یا حسین و یا زینب و....،قرائت احادیثی از حضرت امام حسین ع ، قصه گویی داستان طفلان مسلم پرداختند.

همزمان با فرا رسیدن ماه محرم و واقعه عاشورا مرکز کامیاران همزمان با تمام مراکز کشور ویژه برنامه های خود راشامل معرفی وقایع و ایام،معرفی شخصیت امام حسین(ع)،مسابقه ادبی و هنری وفرهنگی با موضوع کربلا ،امام حسین(ع)،یاران باوفا...،معرفی کتابهای موجود در مرکز درباره زندگینامه امام حسین(ع) و قیام عاشوراو قصه گویی قصه های اسلامی  را اجرا کردند.

مرکز فرهنگی هنری بیجار نیز در این ایام  به اجرای برنامه های جلسات بحث آزاد با محوریت امر به معروف و نهی از منکر ،معرفی شخصیت امام حسین علیه السلام و یاران با وفای ایشان ،معرفی کتابهای چهل روز عاشقانه و آفتاب در حجاب و زندگینامه امام حسین علیه السلام برای اعضا نوجوان ،معرفی واقعه عاشورا و قیام امام حسین علیه السلام ،کارگاه ادبی و نقاشی با موضوع عاشورا و کربلا و فعالیت اسلامی با موضوع و محوریت احادیث امام حسین علیه السلام پرداختند.

نشست و بحث آزاد با موضوع امربه معروف و نهی از منکر در قروه برگزار شد که این نشست با موضوع امربه معروف و نهی از منکر با حضور اعضا و با حضور روحانی برگزار شد.

در این برنامه روحانی مهدی دهقانی گفت: قیام امام حسین (ع) با هدف امربه معروف نهی از منکر را انجام شد .

دهقانی افزود: خواندن نماز اول وقت ،رعایت حجاب و داشتن اخلاق نیکو و بخشنده بودن پرودگار را بعد از توبه وراهنمایی نمودن کسی که کاری را به صلاح اش نیست و انجام فریضه امربه معروف ونهی ازمنکر را برای مدعوین با داستانهای قرانی و ذکر مثال بیان داشت.

سخنرانی به صورت پرسش و پاسخ از طرف دانش آموزان ادامه یافت و دانش آموزان سوالات خودرا بیان و پاسخها، با مثال و داستانهای مرتبط از طرف سخنران جلسه برای آنها شرح داده  شد.

مرکز فرهنگی هنری قروه متناسب با ماه محرم  و تاسوا و عاشورای حسینی فضاسازی شد و اعضا به  مراسم سینه زنی و عزادار سالار شهیدان امام حسین (ع) پرداختند.

گرامی داشت 13 آبان در مراکز کانون استان کردستان

$
0
0

 

به مناسب 13 آبان روز دانش آموز مراکز فضاسازی شد و مربیان به اجرای برنامه های مختلف فرهنگی هنری و ادبی پرداختند. 

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان کردستان، ساخت پرچم آمریکا و لگد مال کردن آن توسط اعضا و دانش آموزان با نصب در ورودی مرکز ، کارت سازی با طرح لاله و تصویر شهید محمد حسین فهمیده توسط بخش هنری مرکز ، معرفی شخصیت شهید فهمیده و کتاب فهمیده رزمنده ی کوچک ( از مجموعه کتابهای تاریخ انقلاب ) ، اجرای طرح ادبی خطی برای شهید فهمیده ، شعارگویی گروهی با هدف استکبار ستیزی و پاسداری از خون شهدا ، معرفی وقایع و ایام و چگونگی به شهادت رسیدن شهید محمد حسین فهمیده ( بسیجی 13 ساله ) ، اجرای سرود وطنم پاره ی تنم توسط دانش آموزان و ادای احترام به پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران از جمله برنامه های اجرایی مرکز شماره 2 سقز بود که با هدف پاسداشت ارزشهای انقلابی ، نکوداشت یاد و خاطره ی شهدا و توجه دادن کودکان ونوجوانان به وقایع انقلابی کشوربرگزار گردید .

اعضا مرکز فرهنگی هنری بانه در این روز ضمن آشنایی با این روز در ایستگاه سفال شرکت کرده و با درست کردن ادوات جنگی پیمان دوستی خود را با میهن اسلامی ایران نشان داده و رد فعالیت های دیگری از جمله معرفی شخصیت حسین فهمیده به عنوان دانش آموز مبارز و قصه گویی بچه ها و کبوترها نیز شرکت کردند.

مرکز فرهنگی هنری سریش آباد نیز در این روز مانند گذشته و با رسالت اگاهی بخشی و ایجاد نگاه انقلابی در نسل جدید با برپایی ایستگاه نقاشی در مسیر راهپیمایی پذیرای بیش از 800 نفر از دانش اموزان شهر بود. در این مراسم که جوایز ان توسط بسیج دانش اموزی تهیه شده بود به بیش ار 100 نفر از شرکت کنندگان جوایزی به رسم یادبود اهدا گشت.

به  مناسبت گرامـــیداشت  13 آبـان ماه و روز دانـشآموز اعضای مرکز شماره یک سقز با سردادن شعار مرگ بر آمریکا  آدمک نمادین استکبارجهانی را به آتش کشیدند.

مسئول مرکز شماره یک سقز عنوان کرد یوم اللّه سیزده آبان یادآور حماسه ، ایثار و فداکاری های دانش آموزان ایران اسلامیمان  می باشد و مربیان این مرکز سعی نمودند با تشریح وقایع و رخداد های سیزده آبان 58یاد آور رشادت دانش آموزان و دانشجویان پیرو خط امام در تسخیرلانه جاسوسی آمریکا باشند در همین راستا اعضای مرکز شماره یک سقز با سر دادن شعار

مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل با زدن و به آتش کشیدن آدمک نمادین استکبار جهانی خشم ونفرت خود را از مستکبران ابراز نمودند.

 وی افزود : از دیگر برنامه های اجرایی مرکز برای در گرامیداشت این روز می توان به فضا سازی مرکز و تهیه ماکت نمادین استکبار جهانی ، معرفی کتاب فهمیده رزمنده کوچک ، معرفی وقایع و رخدادهای سیزدهم آبان ، کارگاه سفالگری با موضوع تهیه پلاکهای شهدا ، کارگاه ادبی با موضوع من هم رزمنده ام و کارگاه نقاشی با موضوع کلاژ تصویری از شهید فهمیده با چفیه های تهیه شده از دستمال کاغذی و شرکتمربیان در راهپیمایی یوم الله سیزده آبان اشاره نمود.

به مناسبت 13 آبان ماه ،روز مباره با استکبار جهانی و تسخیر لانه جاسوسی، مرکز کامیاران میزبان اعضا فعال مرکز بود که در

در این برنامه مربی مسئول با معرفی این روز به دانش آموزان گوشه هایی از کتاب زندگینامه حسین فهمیده را برای آنها روخوانی کرد و به پرسش دانش آموزان درباره این شخصیت بزرگ پاسخ داد.

مسابقه نقاشی هم بهانه ای شد تا دانش آموزان با آنچه که شنیده بودند تصورات ذهنی خود را با عنوان جنگ و کودک و شهید به تصویر بکشند.

در نهایت 13 نقاش کوچک انتخاب و به رسم یادبود به آنها جوایزی اهدا شد که در پایان نقاشان کوچک نقاشی خود را برای شرکت در راهپیمایی با خود بردند.

 مربیان مرکز فرهنگی هنری بیجار در روز 13 ابان ماه با برگزاری ایستگاه نقاشی در محل تجمع راهپیمایان این روز باشکوه را گرامی داشتند در این روز دانش آموزان مدارس با حضور در ایستگاه نقاشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیجار این روز گرامی را به تصویر کشیده و تحویل مربیان کانون دادند .

 معرفی واقعه ی 13 آبان  سال 1357 برای اعضا  ،بحث آزاد با موضوع  : وظیفه ی یک دانش آموز خوب در جامعه ی اسلامی،معرفی شخصیت شهید فهمیده به عنوان یک دانش آموز موفق ،معرفی کتاب فهمیده رزمنده ی کوچک برای اعضا،تهیه ی نشریه دیواری با موضوع 13 آبان و  دیدن تصاویر و عکس هایی از روز 13 آبان سال 1357 با استفاده از اینترنت در کارگاه عکاسی  از جمله برنامه های اجرایی مجتمع فرهنگی هنری سنندج بود که به مناسبت 13 آبان اجرا شد.   

به مناسبت 13 آبان مربیان مرکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قروه در راهپیمایی ضد استکبارجهانی شرکت نموده و  مسابقه نقاشی خیابانی با حضور دانش آموزان سطح شهر که در راهپیماییبا عنوان خاطرات راهپیمایی سال های گذشته راتصویر گری کنید شرکت کردند که در پایان به رسم یادبود به تعدادی از اعضا جوایزی اهدا شد.

مربیان مرکز فرهنگی هنری دهگلان نیز همزمان با 13 آبان ابتدا درباره ی مناسبت این روز توضیحاتی داده و  سپس از ان ها خواسته شد تا نقاشی بکشند و درنقاشی هایشان هرچه را که ارزو دارند همراه با نوشته های زیبایشان تقدیم دانش اموزان شهید سال های انقلاب نمایند.

با حضور مدیر کل کانون استان کردستان از مربی مسئول مرکز بیجار تجلیل شد

$
0
0

 

مدیرکل  کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان با حضور در مرکز فرهنگی هنری بیجار از زحمات سی ساله پروين دربانی مسئول مرکز بیجار تجلیل به عمل آورد.

به گزارش روابط عمومي اداره كل كانون استان كردستان،سهيلا شيخي در سخناني گفت: توجه به جایگاه تاثیر گذار مربيان  عظمت و ارزش کار آنان در جامعه بسیار بالا است و باید سپاسگزار این خدمات بی منت بود.

وي افزود: مربيان كانون  نقش کلیدی در شکوفایی استعدادها و خلاقیت های كودكان و نوجوانان  به عنوان قشر آینده ساز جامعه دارند.

شيخي در ادامه ببه پاسداشت مقام و منزلت مربيان بازنشسته و تجلیل از زحمات و تلاش های ایثار گونه ایشان پرداخته و از بازنشستگان فرهنگی به عنوان سرمایه های عرصه علم ودانش و چکیده اهالی فرهنگ یاد کرد.

در پایان به رسم یاد بود لوح تقدیری از سوی مدير عامل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان  تقدیم گردید.

اعضا مرکز شماره 2 سقز لوح تقدیر جشنواره دست های کوچک دعا را دریافت کردند

$
0
0

مربیان و اعضای مرکز شماره 2 سقز از نهمین جشنواره ی سراسری و بین المللی دستهای کوچک دعا لوح تقدیر دریافت کردند .

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان،آلان رحمان پناه،متین فرند،سینا ستاری،آژوان عزیزپور ،مهری خضریان،کامران کوچه طلا موفق به دریافت لوح تقدیر از حسن میلانی ریاست حوزه هنری انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی و دبیر نهمین جشنواره ی سراسری و بین المللی دستهای کوچک دعا شدند .

بنا بر این گزارش،آثار این اعضا در وی‍ژه نامه ای که با همین عنوان منتشر می شود به چاپ می رسد.

این گزارش می افزاید:کوثر الماسی مسوول مرکز،سرگل رشیدپور مربی هنری ، شب بو حسینی مربی ادبی مرکز نیز به خاطر ارسال همکاری با جشنواره دست های کوچک دعا موفق به دریافت لوح تقدیر این جشنواره شدند.

در ادامه گزارش آمده است،مرکز شماره 2 سقز امسال،با ارسال 200 اثر از دعای کودکان در دو بخش اصلی و ویژه ی این جشنواره مشارکت داشت و تعدادی از این آثار جهت چاپ در مجموعه ی دعاهای نهمین جشنواره انتخاب و در دست چاپ است .

در پایان این گزارش آمده است،در متن  لوح همکاران این مرکز آمده است : آن جا که دست های کودکان بر فراز آسمان ها ، پروانه وار به جستجوی راز و نیاز با معبود در می آید ما سپاسگزار همکارانی هستیم که با تلاششان در جریان برگزاری جشنواره ،داستان این مهرورزی را برالواح یاد و خاطره مان پر فروغ نگاه داشتند از همکاری صمیمی جنابعالی با دبیرخانه نهمین جشنواره ی سراسری (( دستهای کوچک دعا )) سپاسگزاریم و از پروردگار متعال اجابت همه ی دعاهایتان را خواستاریم .

لازم به ذکر است،جشنواره ی سراسری دستهای کوچک دعا ، هر ساله توسط حوزه هنری استان آذربایجان شرقی با هدف جمع آوری مجموعه ای از غنی ترین احساسات خداجویی در میان نسل کودک و نوجوان و ثبت گفتگوی بی آلایش آنها با خالق یکتا برگزار می گردد .

درهفته کتاب و کتابخوانی مرکز شماره یک سقز در برنامه ادبی یک سبد شعر میزبان نویسنده و شاعر کودكان بود

$
0
0

 

در اولین روز از هفته کتاب و کتابخوانی مرکز شماره یک سقز در برنامه ادبی یک سبد شعر میزبان نویسنده و شاعر کودکان فاطمه حجازی بود .

به گزارش روابط عمومی اداره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان،در این نشست ابتدا فاطمه حجازی  بابیان این که تولید یک اثر ادبی در حوزه کودک و نوجوان کاری مشکل و نیازمندتخصص، آگاهی و اطلاعات خاص در این زمینه است گفت: در کنار ذوق و استعدادیکه در هر فرد برای تولید یک اثر  ادبی وجود دارد، یک نویسنده یا شاعر خوبباید بخش عمده‌ای از وقت خود را صرف مطالعه و یادگرفتن کند. 

اینشاعر و نویسنده سقزی صبور بودن را یکی از شرایط اصلی موفقیت در کار دانستو یادآور شد: تمامی کودکان و نوجوانانی که توانایی خلق و آفرینش یک اثر رادارند باید توجه داشته باشند تنها چیزی که نباید برای آن عجله کرد، چاپ اثراست؛ چرا که این اثر یک عمر در پرونده کاری او ثبت خواهد شد، پس برای موفقبودن باید همواره مطالعه نمود. 
ویافزود: مخاطبان کودک و نوجوان بسیاری از دستمایه ها و میراث فرهنگی استانکردستان را تجربه نکرده‌اند، پس باید به گونه‌ای برای آن‌ها نوشت که بهزندگی روزمره‌شان نزدیک باشد. بر این اساس تولید اثر برای کودکان ونوجوانان نیازمند تخصصی است که به راحتی حاصل نمی‌شود.

 در ادامه برنامهمسئول مرکز کتابهای ایشان را به اعضا معرفی نمود  و حجازی با شعرخوانیشعر قه را قه را برگرفته از کتاب منالی گه ره ک ( معرفی بازیهای محلی شهرسقز )  به معرفی کتابهای خود پرداخت.

فاطمه حجازی نویسنده و شاعر کودکاندارای آثار متعددی در حیطه کودک می باشد از جمله کتابهای هناسه باران ( نفسباران ) ، ئاسمانی شین ( آسمانی آبی ) ، منالی گه ره ک ( بچه های محله ) و ... که تصویرگری کتابهای هناسه باران و منالی گه ره ک را همکار سابقمانهنرمند سقزی خلیل رحیم پور به عهده داشته است .

در ادامه برنامه حجازی به پاسخگویی پرسشهای ادبی اعضا در خصوص کتابهای خود پرداخت و همچنینتعدادی از اعضا نیز آثار ادبی خود را جهت رفع نواقص آن توسط نویسندهقرائت نمودند .

حجازی با امضا نمودن و نوشتن چند جمله بر روی سیبهای مقواییتهیه شده توسط مربیان هدیه زیبایی را برای اعضا به یادگار گذاشت و دو جلداز کتابهای خود را به مرکز اهدا نمود . در پایان این برنامه مسئول مرکز باتقدیر از فاطمه حجازی با لوح تقدیر  مدیر کل استان و اهدای هدیه دستسازمربیان هدف از اجرای این برنامه را آشنا نمودن اعضا با نویسندگان و شاعراناستان کردستان و همچنین آشنایی اعضا با شیوه های نقد و پرسشگری بیان نمود.

پایان بخش این نشست صمیمی گرفتن عکس یادگاری مربیان و اعضا با فاطمه حجازیهمراه با سبیهای یادگاری ایشان بود .

از دیگر برنامه های مرکز شماره یک سقز به مناسبت این هفته میتوان به  دعوت از مدارس و مسئولین فرهنگی ،  برگزاری نمایشگاه طرحهای دیواری معرفی کتابهای تهیه شده توسط مربیان و اعضای نوجوان ، تدارک غرفه معرفی شخصیتهای اسطوره ای شاهنامه ( رستم ، اسفندیار،سهراب و...) و تهیه چند قاب از تصویرگری این شخصیتها و همچنین قصه گویی داستانهایی از شاهنامه ، رونمایی از کتابهای جدید بصورت نمایشگاهی ،  برگزاری مسابقه تهیه نشریه دیواری با موضوع معرفی کتاب ( به این صورت که اعضا در گروههای 5 نفره به معرفی کتابی که مربی در اختیارانها قرار داده است می پردازند و در پایان به بهترین آثار جوائزی اهدا می گردد)،بازدید اعضا و مربیان از کتابخانه عمومی شماره یک سقز- جهت آشنایی اعضا با تفاوتهای سیستم امانت دهی کتاب در کانون (سیستم باز )و کتابخانه  ( سیستم بسته ) ، تقدیر از اعضای کتابخوان مرکز با لوح تقدیر مدیرکل استان و اهدای جوائز ،تهیه پاورپوینت کتابهای دو زبانه جدید و معرفی آن برای اعضا و بازدید کنندگان مدارس برگزار می شود.

 کتابسازی توسط اعضا ،اجرای برنامه نقاشی با موضوع کتاب و کتابخوانی با تکنیک کلاژ ، اجرای برنامه ادبی کتابهای ساکت در قفسه به ما می گویند،نمایش فیلمهایی که کتاب آنها  در مرکز موجود است ،  قصه گویی با ابزار قصه صفر کله گنده توسط مربیان،درج قصه گویی صوتی (تهیه شده توسط مربیان) داستان زندگی پیامبران حضرت یونس (ع) و حضرت ایوب (ع) بر روی وبلاگ خبری مرکز و معرفی مجموعه کتابهای قصه های آسمانی جهت پرورش حس دینی در اعضا ، معرفی تصویری کتاب درخت بخشنده نوشته شل سیلور استاین در وبلاگ خبری مرکز ، برگزاری نشست ادبی با حضور اعضای نوجوان با موضوع نقد ، اجرای بازی یک کلاغ چهل کلاغ با عناوین کتابها ، برگزاری کارگاه سفالگری با موضوع تهیه محبوبترین شخصیت کتابهایی که اعضا مطالعه کرده اند نیز از دیگر برنامه های اجرایی مرکز شماره یک سقز می باشد که به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی برگزار می گردد.

به مناسبت هفته كتاب و كتابخواني:اهدا بیش از 10 هزار جلد کتاب به مدارس مناطق محروم شهرستان سنندج

$
0
0

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان،مدیر کل کانون استان در سخنانی از اهدا بیش از 10 هزار جلد کتاب به 100 مدرسه ابتدایی دوره اول و دوم و دوره اول متوسطه منطقه محروم شهرستان سنندج در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی خبر داد.

سهیلا شیخی افزود:این کتاب‌ها با موضوعات علمی ،داستانی،تاریخی ،هنر و سرگرمی... برای استفاده دانش آموزان به این مدارس با هدف بالابردن سطح مطالعه در میان کودکان و نوجوانان و تجهیز منابع کتابخانه های مدارس در هفته ی کتاب و کتابخوانی اهدا شد.

وی افزود: متأسفانه نسل جوان ما به مطالعه کتاب بی‌علاقه شده و باید تلاش کنیم کودکانمان را به مطالعه کتاب تشویق و عادت دهیم.

مدیر کل کانون استان کردستان در ادامه خاطر نشان ساخت:مراکز فرهنگی هنری کانون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان از 24 لغایت 30 آبان ماه با برنامه های متنوع با موضوع کتاب میزبان کودکان و نوجوانان می باشند.

سهیلا شیخی از برگزاری جشن کتاب در مراکز با حضور کودکان و نوجوانان خبر داد و افزود:در این ایام از 90 نفر اعضا فعال استان در زمینه کتاب و کتابخوانی تقدیر خواهد شد.

وی در ادامه خاطر نشان ساخت: دعوت از مدارس و اجرای فعالیت های فرهنگی ، هنری و ادبی و برگزاری مسابقات عکاسی با موضوع کتاب ، نقاشی با عنوان (خواندن کتاب در دنیای امروز) و دعوت از اعضا قدیمی مرکز جهت حضور در میان اعضا جدید در این این هفته در مراکز برگزار خواهد شد.

شیخی ادامه داد: اجرای ویژه برنامه ی( واژه های سپید) با دعوت از نویسنده ، اجرای نمایش کاغذی (کلوچه های خدا) ، نمایشگاه آثار اعضا، تشکیل کارگاه های مختلف و معرفی کانون، غرفه معرفی شخصیت های شاهنامه ، تهیه نشریه دیواری با موضوع کتاب توسط اعضا ، بازدید از کتابخانه ی عمومی نیز از دیگر برنامه اجرایی مراکز کانون استان کردستان در هفته کتاب و کتابخوانی خواهد بود.

وی گفت:اولین نشست ادبی با عنوان( ادبیات کودکان در رسانه های نو )، اجرای کارگاه (درمانگر کتاب) ،نقاشی با تکنیک کلاژ با عنوان باغچه ای از کتاب ، مسابقات کتاب سازی خلاق و ویژه برنامه های (خاطره اولین کتابی که مطالعه کرده ام) نیز به همین مناسبت برگزار می گردد.

مدیر کل کانون استان کردستان در ادامه دعوت از نویسندگان کودک و نوجوان شهرستان ها ،برپایی نمایشگاه عکس از طرح توسعه کتابخوانی کوچه ، نمایشگاه نشریه دیواری از معرفی های کتاب و نویسندگان کودک و نوجوان،معرفی قرآن به عنوان بهترین و بزرگترین کتاب،معرفی کتاب های جدید و کم خواننده ، کتابسازی،معرفی پر خواننده ترین کتاب مرکز در سال 94،برگزاری (حیات خلوت کتاب) و نوشتن پیمان نامه بالا بردن مطالعه کتاب .،ساخت کتیبه های گلی،خاطره نویسی و تصویر گری از بهترین کتابی که تا به حال خوانده اید و برنامه تبادل کتاب بین اعضای مرکز را از دیگر برنامه های هفته کتاب و کتابخوانی مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان عنوان کرد.

شیخی در پایان با اشاره به وجود بیش از بیست و دو هزار جلد کتاب در مراکز کانون استان ادامه داد: بیست و هفت هزار عضو در تمامی ایام سال از از برنامه های 16 مراکز و دو کتابخانه سیار روستایی کانون در سطح استان استفاده می کنند و مربیان نیز با بهره مندی از برنامه های متنوع فرهنگی،هنری و ادبی این اعضا را هرچه بیشتر با فرهنگ کتابخوانی و مطالعه آشنا می سازند

مرکز شماره 2 سقز برگزار کرد:نشست ادبی 'ادبیات کودک در رسانه های نوین'

$
0
0

 

همزمان با آغاز هفته ی کتاب و کتابخوانی ، بخش ادبی مرکز شماره 2 سقز،میزبان آزاد سید ابراهیمی نویسنده،مترجم و منتقد ادبیات کودک ونوجوانان و صاحب اثر در حوزه ی ادبیات مربوط به تالیف و ترجمه بود . 

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان کردستان، در این نشست که با حضور اعضای فعال بخش ادبی ، معلمان و اولیای تربیتی مدارس و شصت نفر از نوجوانان دختر با موضوع (( ادبیات کودک در رسانه های نوین )) برگزار شد،آزاد سید ابراهیمی به بررسی پیوند رسانه و ادبیات در حوزه ی کودکان پراخت و با بیان این نکته که رسانه های نوین می توانند پل های ارتباطی مفیدی برای ادبیات کودک باشند بیان کرد که هر چه جامعه از نظر علمی و اجتماعی توسعه یابد نیازش به ادبیات و شاخه های متنوع آن بیشتر می گردد ، زیرا افکار نو بایستی به وسیله ای تعبیر و بیان شوند. هر چه این تعبیرات دقیق تر و لطیف تر و زیباتر باشد ، دلنشین تر و جذاب تر خواهد بود .

سید ابراهیمی در ادامه افزود: فکر بشر تغییر و گسترش می یابد لیکن غرایز طبیعی او زیاد دچار تغییرات نیست .احساسات ، عواطف و تمایلات روحی ، هنر دوستی ، همواره با بشر همراه است و به تعبیری دیگر ادبیات « مجموعه بازتابهای آدمیان است در مقابل عوامل درونی و بیرونی که به صورت کلام همراه با تخیل و عاطفه در آمده و هدفش سعادت و خوشبختی آدمی است . این سعادت و خوشبختی در سایه ی تربیت صحیح امکان پذیر است .

وی خاطر نشان ساخت: تربیت بایستی از خردسالی انجام پذیرد، پس کودک و خرد سال به نوعی خاص ادبیات نیاز دارد . این ادبیات با تعاریفی که از ادبیات به معنای اعّم شد،تفاوت کلّی ندارد بلکه از آنجا که برای موجودی کم تجربه و در حال رشد ساخته می شود . باید عالی تر ، جذاب تر و سازنده تر باشد .

این نویسنده کودک و نوجوان گفت: ادبیات کودک در ایران شاخه ای ضروری و دیررس بر تنه درخت تناور ادبیات به مفهوم عام به شمار می رود .

وی با بیان این شاخصه های نو در ادبیات کودک و پیوند آن با رسانه های نوین ، به معرفی آثار چاپ و ترجمه شده شان : دوو بیته کانی بابا تاهیر ( دوبیتی های باباطاهر ) ، گولچینی له غزه له کانی سه  عدی شیرازی ( گلچینی از غزلیات سعدی شیرازی ) و سه فه ری له بناره ی ئیواره وه ( سفری از کنار غروب ) ،  پرداختند و در ادامه اعضا و دانش آموزان سوالات خود را پیرامون حرفه ی نویسنده گی پرسیدند.

در ادامه شب بو حسینی مربی ادبی مرکز نیز با معرفی نویسنده و آثارش به طرح سوالاتی در زمینه ی موضوع نشست پرداخت .

 مسوول مرکز نیز در این نشست ضمن تبریک آغاز هفته ی کتاب و کتابخوانی و تقدیر از حضور اعضا و اولیای مدارس در این نشست ، بیان کرد که  اندیشه پردازان مختلف با هر گونه نظام فکری لزوم ادبیات کودک در ایران را برای باروری هر چه بیشتر تفکر کودکان و شکل بخشیدن به گفتار و کردار او تأیید کرده اند .

کوثر الماسی خاطر نشان ساخت:چند دهه ی اخیر دوره ی رشد سریع ادبیات کودکان در ایران است در این دوره مولفان و مترجمان تعداد چشمگیری از متون مختلف را برای کودکان تألیف و ترجمه کرده اند . تاریخ ادبیات کودک ایران نشان می دهد که پیشرفت آن توأم با چه حساسیتی بوده است . و در مدتی بس کوتاه ادبیات کودک این سرزمین در زمان کودکی خود از کودک فاصله بسیار داشت و به جای آنکه ادبیات کودکان باشد ، ادبیات کودکانه ای بیش نبود . از آن زمان تا کنون سیری را که پیموده همواره به جهت رشد و توسعه و توجه به جهان خاص کودک و تخیلات او بوده است .

وی گفت: وظیفه ی این ادبیات کشف واقعیت با تمام غنای آن برای کودک و همچنین تخیل و آفریندگی فکری اوست به همین دلیل ، گونه هایی از ادبیات کودک را مانند : قصّه ، افسانه ها ، متل ها ..... که در پرورش تخیل او موثرند بسیار ارج می نهیم .

 این برنامه با اهدا لوح تقدیر به اعضای کتابخوان و اهداء کتابهای امضا شده آزاد سید ابراهیمی به اعضا و مربیان به پایان رسید.


همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی:اولین مرکز تخصصی نجوم ویژه کودکان و نوجوانان در سنندج افتتاح شد

$
0
0
همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی اولین مرکزتخصصی نجوم ویژه کودکان و نوجوانان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با هدف آموزش کلاس های نجوم آماتوری در رده سنی کودک و نوجوان افتتاح شد. 

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان،مدیر کل کانون استان کردستان در سخنانی گفت:این مرکز در زمینی به مساحت 350 متر مربع و با بهره گیری از فضای و امکانات و ظرفیت های مناسب آماده ارائه خدمات فرهنگی،علمی و آموزشی می باشد.

سهیلا شیخی افزود:پرورش حس کنجکاوری و روحیه ی جستجوگری در کودکان و نوجوانان،افزایش سطح اطلاعات عمومی کودکان و نوجوانان در زمینه ی دانش نجوم،کمک به ترویج فعالیت های علمی و نجومی در میان گروه سنی کودک و نوجوان و توجه به علم نجوم در جهت تعمیق باورهای دینی و شناخت اسرار هستی از جمله اهداف برگزاری کارگاههای نجوم در مراکز کانون استان می باشد.

شیخی خاطر نشان ساخت:گنبد آسمان نما،سالن مطالعه،رصد،سالن نمایش نمایش و فروشگاه محصولات علمی،آموزشی در زمینه نجوم از جمله امکانات مرکز نجوم کانون استان کردستان می باشد.

وی در ادامه عنوان کرد:بازدیدکنندگان از این مرکز در محل گنبد با قطر 5 متر و ظرفیت 30نفر با صور فلکی،ستارگان،سیارات،کهکشانها و خوشه های ستاره آشنا می شوند.

مدیر کل کانون استان کردستان افزود:برنامه های رصدی این مرکز به وسیله تلسکوپ و دوبین های دو چشمی قابل اجراست و علاوه بر آن رصد های خارج شهری هم در برنامه های رصدی این مرکز پیش بینی شده است.

کارگاه نقاشی ،کارگاه ادبی،نمایشگاه کتاب و محصولات فرهنگی و حضور در کارگاه نجوم از جمله برنامه های اجرایی افتتاح مرکز تخصصی نجوم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استاندار ی کردستان خلاقیت مربیان کانون را در پرورش اعضا بی نظیر خواند

$
0
0
مدیر کل امور خانواده و بانوان استانداری استان کردستان و مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان کردستان به همراه هیئتی از همکاران استانداری و کارشناسان فرهنگی استان،در هفته ی کتاب و کتابخوانی،از فعالیتهای مرکز شماره 2 سقز بازدید کردند.
ه گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان کردستان،لیلا آژیر در این بازدید ضمن ابراز خرسندی و رضایت از عملکرد مراکز کانون در استان کردستان گفت: کانون درگسترش و کشف استعدادهای کودکان ونوجوانان نقش بسزایی دارد .

آژیر در ادامه بااشاره به اینکه خود از اعضای قدیمی مجتمع سنندج بوده است افزود: خلاقیت های مربیان کانون در پرورش کودکان عضو این مراکز در استان کردستان ، شگفتی آور و بی نظیراست.

وی با اشاره به نقش توانمندی های خلاقانه ی مربیان در ایجاد بستری مناسب جهت پرورش ذوق و استعداد کودکان،تاثیر کانون بر گسترش فرهنگ کتابخوانی در استان کردستان را بی بدیل خواند و تصریح کردکه استان کردستان با وجود مراکز کانون پرورش فکری که آشیانه های موثق و قدرتمندی برای پرواز فکری کودکان هستند؛محرومیت زدایی فرهنگی شده است .

در ادامه سهیلا شیخی مدیر کل کانون استان نیز در این دیدار ، ضمن اشاره به موفقیت ها و عملکرد مراکز استان ، ارتباط موثر با ارگان های فرهنگی ، تلاش در جهت ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی ، موفقیت های بین المللی و کشوری اعضا و مربیان کانون در استان کردستان را موفقیت آمیز قلمداد کرد و بیان کرد: که کانون با تمام توان فرهنگی اش ، پذیرای قشر بیشماری از کودکان این سرزمین است که پا به کتابخانه های کانون می گذارند.

وی ضمن اشاره آماری به میزان جذب اعضا،امانت کتاب، مشارکت ارگان های فرهنگی و استقبال از فعالیتهای مراکز توسط مسوولین استانی و شهرستانی ، دیدگاه مسوولین را به مراکز مثبت ارزیابی نمود و اذعان داشت:توانمندی های مربیان و اعضای مراکز در استان کردستان،ضامن کیفی فعالیتهای فرهنگی این مراکز است .

مسوول مرکز نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور مسوولین استانی در مراکز کانون ، اعلام کرد که تعامل دستگاه های اجرایی سطح شهرستان سقز با مراکز کانون بسیار قوی ست و روزانه تعداد سی نفر از اعضا ، مراجعان ثابت فعالیتهای مرکز هستند.

کوثر الماسی ضمن اشاره به موفقیت های استانی ، کشوری و بین المللی مرکز در سال 94 ، و ارائه ی آماری از تعداد امانت کتاب و اعضای مرکز در سال 94 ، اعلام نمود که برنامه ریزی و هدفمندی صحیح و کیفی فعالیتها نشات گرفته از  سازماندهی های قوی استانی  در بخش مدیریت و کارشناسی  ست که بازتاب آن در فعالیتهای مراکز استان به وضوح قابل مشاهده و ارزیابی ست .

طی این بازدید مدیر کل امور بانوان استانداری کردستان ، ضمن بازدید از کلیه کارگاه های هنری و ادبی مرکز ، اعلام کرد که "کانون ، برایم تداعی گر روزهای ناب کودکی و قصه ی مهمان های ناخوانده ی فریده فرجام است ، امروز با ورود به کانون ، کتابها و فعالیتهای کودکی ام را دوباره مرور کردم ......".

مدیر کل کانون استان کردستان مشارکت مردم زرینه را نقطه قوت انجام فعالیت های بیشتر خواند

$
0
0

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان به همراه مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری ضمن بازدید از کانون فرهنگی هنری شهر زرینه بیش از 500 جلد کتاب به این شهر اهدا کرد و گفت: مشارکت مردم شهر زرینه نقطه قوت انجام فعالیت های بیشتر می باشد.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان در این بازدید توجه شورا و شهرداری زرینه به بخش فرهنگ را مورد تقدیر قرار داد و گفت: این مشارکت ظرفیت بالقوه ای است که باید از آن استفاده اثربخشی جهت خدمت بیشتری کرد.
سهیلا شیخی با بیان اینکه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان برنامه های متنوعی برای شهر زرینه تدارک دیده است از شورا و شهرداری زرینه درخواست کرد از این برنامه ها حمایت کنند.
او با اعلام اهدای بیش از 500 جلد کتاب به کتابخانه شهر زرینه اظهار امیدواری کرد بتوان در آینده کودکان و نوجوانان  این شهر نیز بتوانند از فعالیت های فرهنگی هنری و ادبی  کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استفاده کنند.

شیخی در پایان سخنانش خاطر نشان کرد:کودکان و نوجوانان در شهرهای کوچک که امکانات کمتری دارند بیشتر اهل مطالعه هستند و بیشتر کتاب مطالعه کنند که وظیفه ماست امکانات بیشتری نیز برای این کودکان و نوجوانان را فراهم کنند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان نیز در این بازدید با تاکید بر توجه بیشتر به سرمایه های اجتماعی آینده یعنی کودکان و نوجوانان گفت: باید همت خود را جهت محقق نمودن استان فرهنگی به کار گیریم و تلاش کنیم که با توجه به کتابخانه ها و مراکز سواد آموزی شاهد ریشه کن کردن بی سوادی در میان بانوان باشیم.
لیلا آژیر همچنین با توجه به ارتفاع بالای شهر زرینه و باد خیز بودن آن پیشنهاد برگزاری جشنواره بادبادک ها را داد.
شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر زرینه نیز در جریان این بازدید با اعلام اینکه بستر کارهای فرهنگی در این شهر فراهم است خواستار همکاری بیشتر دستگاه های اجرایی برای اجرای برنامه های فرهنگی در این شهر شدند.

شهردار زرینه آمادگی شهرداری را جهت برگزاری برنامه های فرهنگی در این شهر اعلام کرد و گفت: تاکنون چندین برنامه فرهنگی در این شهر برگزار شده و مردم زرینه نیز استقبال بسیار خوبی از آن کرده اند.

معاون برنامه ریزی فرمانداری سقز بر لزوم حمایت همه جانبه از فعالیت های کانون تاکید کرد

$
0
0
معاون برنامه ریزی فرمانداری وچند تن از مسئولین فرمانداری شهرستان سقز، از فعالیت‌های اجرایی مرکز شماره یک سقز به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی بازدید به عمل آوردند که در این بازدید بر لزوم حمایت همه جانبه از برنامه های کانون تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان،پروانه رضاپور معاون برنامه ریزی فرمانداری ضمن بازدید از نمایشگاه هفته کتاب با تقدیر از تلاش های مسئول و مربیان مرکز شماره یک سقز عنوان کرد : هنرنمایی اعضای این مرکز در زمینه کتاب و کتابخوانی ستایش برانگیز و مایه افتخار و خوشحالی است.

وی استعدادهای کودکان عضو کانون در ارائه خلاقیت های فرهنگی، ادبی و هنری را نوید بخش آینده درخشان آنها دانست و افزود: بی شک، این موفقیت نتیجه همت بلند و سخت کوشی مسئول و مربیان تلاشگر کانون پرورش فکری است.

رضاپور  افزود : با توجه به تهدیدات ضد فرهنگی گسترده که امروز در سطح جامعه متوجه فرزندان ما شده، رشد فعالیت های مجموعه هایی همچون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا کتاب و کتابخوانی اصلی ترین فعالیت کانون محسوب می شود و جامعه زمانی فرزانگی می‌یابد که مطالعه کار روزانه آن باشد.

 وی افزود: اگر زمینه ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی را در بین کودکان و نوجوانان ایجاد کنیم، دیری نمی‌پاید که جامعه‌ای کتاب‌خوان و توسعه‌ یافته خواهیم داشت و ثمره آن، پیشرفت همه جانبه کشور خواهد بود .

وی با بیان اینکه پر کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان یکی از دغدغه های والدین محسوب می شود گفت: کتاب، دروازه ای به  سوی جهان گسترده دانش و معرفت است و ارائه کتاب های خوب، یکی از بهترین ابزارها برای به کمال رساندن کودکان و نوجوانان می باشد و مربیان کانون با آشنا نمودن کودکان و نوجوانان با کتاب و کتابخوانی با بهترین شیوه ها و زمینه سازی حضور کودکان و نوجوانان در کلاس های آموزشی این مرکز آنان را هر چه بیشتر با کتاب و کتابخوانی مانوس می نمایند .

در پایان رضاپور با  بیان اینکه مجموعه فرمانداری نسبت به کلیه نهادها و مجوعه هایی که در سطح شهرستان به ارائه آموزش در زمینه مسائل فرهنگی و هنری می پردازند توجه ویژه ای دارد.

بنا بر این گزارش در ابتدای این بازدید مسئول مرکز به تشریح فعالیتهای مرکز شماره سقز به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی پرداخت و خاطر نشان کرد در این هفته سعی شده ضمن برنامه ریزی ویژه جهت اجرای فعالیتهای کتاب محور از توان تمامی همکاران فرهنگی،هنری وادبی در اجرای برنامه ها استفاده شود.

 وی سپس مسئولین فرمانداری را به بازدید از نمایشگاه طرحهای دیواری ( معرفی کتاب) و همچنین غرفه شاهنامه شناسی دعوت نمود. 
 

فراخوان چهارمين جشنواره استانی پویانمایی پرواز منتشر شد

$
0
0

به گزارش روابط عمومی اداره كل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان،كارشناس هنري اداره كل كانون استان كردستان در سخناني هدف از برگزاري جشنواره استانی پویا نمایی را شناسایی و کشف توانمندی ها و تشویق علاقمندان به پویانمایی و نوآفرینی،گسترش تکنیک های پویانمایی در میان کودکان ونوجوانان استان و بسترسازی نمایش و نقد آثار و اندیشه ها در این عرصه عنوان كرد.

 سيروان كنعاني افزود:كليه مربيان واعضا كانون  مي توانند آثار خود را با موضوع آزاد در اين جشنواره شركت دهند.

كنعاني در ادامه عنوان كرد: در بخش ارائه ی ایده و موضوع ، شرکت کنندگان می توانند ایده های خلاقانه خود را به صورت مکتوب ارسال نمایند و در بخش طراحی و ساخت فیلم پویانمایی کوتاه آثار باید حداکثر 5 دقیقه بوده  و فقط در قالب نسخه DVD با فرمت AVI قابل پذيرش است .

وي افزود: طراحی انیمیشن سه بعدی (بدون محدودیت نرم افزاری) ، تلفیق انیمیشن سه بعدی و انیمیشن دو بعدی (بدون محدودیت نرم افزاری)،انیمیشن دو بعدی دیجیتال (بدون محدودیت نرم افزاری)  و  نقاشی و پویانمایی دستی بدون محدودیت در مواد، متریال و شکل اجرا از فرمت هاي طراحي انيميشن مي باشند.

وي خاطر نشان ساخت: شرکت کنندگان در سومين جشنواره پویانمایی پرواز در بخش های ارائه ی ایده - طراحی و ساخت فیلم پویانمایی کوتاه می توانند آثار خود را تا تاریخ10 اسفند 1394 به شهرستان سنندج،خیابان طالقانی،جنب پارک نسیم ،کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان،کارشناسی هنری تحویل نمایند و یا با شماره تلفن : 08733155060 تماس حاصل نمایند 

كارشناس هنري كانون استان كردستان گفت: طراحی انیمیشن سه بعدی (بدون محدودیت نرم افزاری) ،تلفیق انیمیشن سه بعدی و انیمیشن دو بعدی (بدون محدودیت نرم افزاری) ،انیمیشن دو بعدی دیجیتال (بدون محدودیت نرم افزاری) و نقاشی و پویانمایی دستی بدون محدودیت در مواد، متریال و شکل اجرا از فرمت های طراحی انیمشین است.

 وي در پايان گفت: به فيلم هايي كه توسط بيش از يك كارگردان ساخته شده فقط يك نفر به نمايندگي به جشنواره دعوت خواهد شد و از نظر تعداد آثار ارسالی، محدودیتی وجود ندارد.

Viewing all 1208 articles
Browse latest View live


Latest Images